3 Shtyllat E Nje Marketingu Strategjik

Cdo FUSHATE MARKETINGU duhet te jete funksionale, me nje plan marketingu strategjik te strukturuar mire, i cili duhet bazuar ne nje PLAN BIZNESI TE IMTESISHEM.

Per te arritur ne kohe objektivat e biznesit, është e rendesishme te kesh nje PLAN VEPRIMI KOHERENT DHE TE KOORDINUAR, pervec burimeve te duhura per kete qellim.
Por t’i leme fjalet Komplekse dhe te futemi ne thelb… Nga do ta fillojme?

Duhet te dish nevojen specifike te ketij klienti potencial, madje shpeshhere vetem kjo nuk mjafton.
Nuk mjafton sepse duhet qe ky klient potencial, te kete mundesine e shpenzimit, por edhe deshiren per te shpenzuar.
Por klienti yt potencial jeton ne nje komunitet qe është pjese e nje tregu pune dhe ti duhet te analizosh perqindjen e ketij tregu qe mund te blejne.
Vetem ne kete menyre ti mund te pozicionohesh.

Nje model biznesi i suksesshem bazohet ne zgjidhjen e nevojave te klientit.
Por perballe nevojave te klientit, mund te gjenden disa mundesi zgjidhjeje .
Sa është probabiliteti qe mundesia e zgjidhjes te jesh ti me produktin ose me sherbimin tend?
GOXHA I VOGEL DO TE THOJA!
SI DO TE PERFITOJE NE KETE SITUATE?

Pra, duhet te njohesh ne thellesi nevojen racionale dhe emocionale te klientit, por edhe te gjitha variantet e konkurrences ne menyre qe te plotesosh e te realizosh nevojen e klientit,
te mund te pozicionohesh qartesisht dhe te jesh i ZGJEDHURI MES TE SHUMTEVE!

Pasi gjete nevojen, karakteristikat e klientit tend ideal dhe studiove konkurrencen, është momenti te gjesh si ta zgjidhesh kete nevoje.
Pra, si ta organizosh sherbimin ose produktin per te kenaqur klientin dhe si te perfitosh ne maksimum te ardhura si rezultat i ketij sherbimi.

Sepse po nuk fitove te ardhura, atehere nuk ke fituar, por vetem ke humbur kohe dhe leke.

Per kete duhet:
1) Te krijosh oferta ose te rinovosh sistemin e ofertave qe ke, duke i testuar ne fillim para se ti promovosh ne shkalle te gjere.
2) Te kesh parasysh rendesine e numrave, me sakte te dish te masesh fitimin e cdo produkti, fitimin e cdo sherbimi, kohen e investuar ne marketing, koston e klientit. Pra, te dish te besh nje analize te mire financiare.

MARKETINGU është nje leve qe cdo biznes duhet ta shfrytezoje per t’u rritur.
Te besh marketing nuk do te thote specifikisht thjesht te besh publicitet.
Është nje proces i gjate, i strukturuar mire, dhe cdo sipermarres ose konsulent duhet te jete i vetedijshem per hapat thelbesore qe duhen ndjekur, ne menyre qe cdo euro € e shpenzuar te jete funksionale per te arritur objektivat e biznesit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Archives
0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop